fej logo
BEMUTATÓTEREM : GALÉRIA : SZABADISKOLA
spacer spacer
BEMUTATÓTEREM
Termékek
Szolgáltatások
Referenciák
Referencia fotók
Kapcsolat
Nyitva tartás
spacer
GALÉRIA
Aktuális kiállí­tás
Korábbi kiállí­tások
Tevezett kiállí­tások
Aktuális eladási kí­nálat
Sajtómegjelenések
huba Művészcsoport
Kapcsolat
Nyitva tartás
spacer
SZABADISKOLA
Program
Jelentkezés
Kiadványok
Fotógaléria
Kapcsolat
Oktatási időpontok
spacer
A főoldalra
spacer
spacer

 

 

 

Kedves Érdeklődő!

 

Tekintetismereti Szabadiskolánkat tudatosan építjük.

 

2007. június/júliusban és szeptemberben névre szóló meghívással szerveztük az oktatási programot azzal a kéréssel és feladattal, hogy a résztvevők széles ismeretségi körükben számoljanak be a programon szerzett tapasztalataikról.

 

2008. áprilisában a Felnőttképzési Akkreditáló Testület akkreditálta a „Közösségi együttműködési készség fejlesztése gyakorlati fejrajz és etika/értékelmélet oktatás révén”

című képzési programunkat. A BKIK májusi Hírlevelében háromoldalas hirdetésben tájékoztattuk erről a kamarai tagokat. Az oktatást június/júliusban tartottuk.

 

2009. júniusában az európai általános gazdasági helyzet a Szabadiskola működtetőjét is megfontolt lépésekre, a jövőre való felkészülésre késztette. A Szabadiskola működtetői ennek a jövőre való felkészülésnek jegyében 2009. június 22-től kezdődően egy hetes festőművészi szakmai alkotómunkára, az akkreditált képzési programmal kapcsolatos szakmai konzultációra hívták meg Gábriel Ajna, Schaller István és Zsédely Teréz  festőművészeket.

 

2010. márciusában a budapesti HUBA Galéria (NÉZHELY) helyszínen állítottuk ki az előző évben nagykőrösi inspirációra készült műalkotásokat, majd májusban Nagykőrösön az Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában egy nagysikerű kiállításon ismerhette meg a Város művészetszerető közönsége a Festőművészek munkáit.

 

2011. január 4-től február 28-ig a Hotel ibis Budapest Váci úti Galériájában rendezett, Szép Magyarország című tárlaton szerepeltek Gábriel Ajna: Nagykőrösi Városháza és Nagykőrösi Arany János Gimnázium című alkotásai, valamint Zsédely Teréz: Nagykőrösi víztorony című műve.

 

2011. júliusban a Szabadiskola szakmai ismeretszerzés céllal múzeumlátogatást szervezett Bécsbe, a Kunsthistorisches Museum "Dürer - Cranach - Holbein, Die Entdeckung des Menschen: Das deutsche Porträt um 1500" című kiállítására.


 2012. A gyakorlati fejrajz oktatás festőművészi hátterét jelentő huba Művészcsoport művészeivel együtt a változó körülményekhez való alkalmazkodás határozta meg 2012-ben a hétköznapjainkat. Zsédely Teréz boldog anyaként két kislányát neveli, Udvardy Emese a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének megbecsült oktatója egyetemi tanársegédi beosztásban, Gábriel Ajna bíztató ütemben rehabilitálódik a 2011. novemberi igen súlyos betegségét követően, Mészáros Szabolcs rajzot oktat a Nyugat-magyarországi Egyetemen Szombathelyen, Schaller István  rajziskolában oktat és igyekszik koordinálni a Művészcsoport közös tevékenységét. Mindenki bizakodva várja a jövőt.

 

2013. A honlapunkon megjelenő információkat rendszeresen figyelemmel kísérő Érdeklődőket ezúton tájékoztatjuk, hogy Tekintetismereti Szabadiskolánk fontos szakmai hátterét jelentő, XX. és XXI. századi Festőművészek és Grafikusok önarcképeiből kialakított Önképtár megtekintését, előzetes időpont-egyeztetést követően, lehetővé tettük.  A Művészek szakmai kvalitásait felmutató „névjegyként” is felfogható önportrék megtekinthetőségét 2012. októbere és 2013. márciusa között közép- és felsőkategóriás budapesti szállodákban elhelyezett MINICARDS kártyákkal is jeleztük a turista érdeklődőknek, akik kb. 15 ezer db Self-Portrait Gallery kártyát vettek magukhoz, amit a magyar művészet, a magyar Művészek megbecsülésének tekintünk.

 

Tekintetismereti kutató és tájékoztató tevékenységünkre hivatkozva a kedves Nagyérdemű érdeklődő közönségünk figyelmébe ajánljuk a franciaországi Loire-menti Beauregard kastélya XVII. században kialakított és 327 db festmény portrét felsorakoztató - XIV. század eleje és XVII. század közepe között élt, elsősorban francia, de Franciaország európai politikai és gazdasági hatalmi súlyának ábrázolásához elengedhetetlen nemzetközi kitekintéssel kiegészített történelmi személyiségek sorának (királyok, hercegek, egyházi méltóságok, hadvezérek, stb.) - galériáját. Magyar büszkeségünket melengetheti, hogy a 327 portré között található Hunyadi János, Corvin Mátyás, Zrínyi Miklós, Báthory István és Bethlen Gábor portréja is!!!

Copyright HUBA Kft 2007 - Minden jog fenntartva!