fej logo
BEMUTATÓTEREM : GALÉRIA : SZABADISKOLA
spacer spacer
BEMUTATÓTEREM
Termékek
Szolgáltatások
Referenciák
Referencia fotók
Kapcsolat
Nyitva tartás
spacer
GALÉRIA
Aktuális kiállí­tás
Korábbi kiállí­tások
Tevezett kiállí­tások
Aktuális eladási kí­nálat
Sajtómegjelenések
huba Művészcsoport
Kapcsolat
Nyitva tartás
spacer
SZABADISKOLA
Program
Jelentkezés
Kiadványok
Fotógaléria
Kapcsolat
Oktatási időpontok
spacer
A főoldalra
spacer
spacer

 

 
   Művészcsoport 

   www.hubaart.hu    

    Gábriel Ajna   
    Mészáros Szabolcs   
    Schaller István   
    Udvardy Emese
   
    Zsédely Teréz
   

A huba Művészcsoport 2008 nyarán alakult a HUBA Galériához kötődő öt művész - Gábriel Ajna, Mészáros Szabolcs, Schaller István, Udvardy Emese és Zsédely Teréz - részvételével, akik a továbbiakban közös kiállítások szervezésén túl, melyek az egyes művészek tevékenysége közti irányultságbeli hasonlóságok feltérképezését kísérlik meg, ezáltal próbálván felmutatni egyúttal a fiatal kortárs képzőművészetben fellelhető problémafelvetések egy részét, szorosabb együttműködést vállalnak fel, s egymás kölcsönös segítését egy baráti és művészi közösséghez való tartozás keretében szándékoznak megvalósítani. A közös kiállításokon való részvételre koncepcióba illeszkedő munkáikkal alkalomszerűen a körön kívül álló művészek is meghívást kapnak.                                                                                          (Mészáros Szabolcs)

         


Gábriel Ajna (1978)
gabrielajna@hubaart.hu
06 30 321 0180


Mészáros Szabolcs (1975)
meszarosszabolcs@hubaart.hu
06 30 529 4942  


Schaller István (1970)
schalleristvan@hubaart.hu
06 20 445 4040
  


Udvardy Emese (1978)
udvardyemese@hubaart.hu
06 20 571 3655
   


Zsédely Teréz (1977)
zsedelyterez@hubaart.hu
06 30 603 7337

 

 

 

 

Egy művészi önmeghatározás kísérlete…  

A huba Művészcsoport részére a festészeti kiindulópontot a valóság, a bennünket körülvevő világ jelenti. Az így felfogott valóság elemeiből montázsszerűen építkezve hozunk létre új képi tartalmakat.

 

Gábriel Ajna képeiben a festői ösztön a vászonra felvitt, szemet gyönyörködtető színfoltok révén fejeződik ki. A színfoltok egymás mellé rendezése az élmény, egy élményekkel teli világ megjelenítésének vágyából bontakozik ki.

Zsédely Teréz hétköznapi helyzetekben és helyeken az ember, a környezetében feloldódó és mégis markánsan megmutatkozó ember báját jeleníti meg képein. Mindezt szándékoltan a legkifinomultabb és legegyszerűbb festői eszközökkel éri el.

Udvardy Emese képein a szemlélő az alap emberi értékek képi megjelenítését fedezi fel a szokatlan helyszíneken, a lenyűgöző intuícióval kialakított valóság- és fantáziavilágban.

Mészáros Szabolcs tudatosan idézi fel képeiben az elmúlt korok festő-mestereinek festői kvalitásait. A természet szépségeinek megjelenítésével is a festői mesterség elérhető csúcsait járja be.

Schaller István szétbontja a valóságot vizuális síkokra, formákra, színekre, és ezeket újra építve hoz létre olyan meglepő, meghökkentő tereket, melyekben egyesülnek az emlékezés helyei a látható világgal.

 

Az öt festő a valóság és a képzelet elemeit rendezi a maga módján és festői eszközeivel új egésszé, egy új realitássá.

  

Nagykőrös, 2009. június 28.

 

Schaller István sk.                             Gábriel Ajna sk.                      Zsédely Teréz sk.

 

 

 

 

 

 

.

Copyright HUBA Kft 2007 - Minden jog fenntartva!